Dodgen pukkiRoyal SERoyal SE

ENGINEERED RAM TOUGHSyksyllä 2014 aloin harkita jonkun lavavehkeen tai MPV/SUV hankintaa, jolla saisi noita heposia kiskottua kisoihin ja näyttelyihin. Positiivista olisi tietenkin nelikko, koska täällä maalla pitää noita sivuteitä kurvailla enemmän ja vähemmän.
En tietenkään etsinyt muita kuin bensakasikoneisia ja 70-lukulainen olisi parasta mahdollista.

Tarjontaa tuli muutama kuukausi katsottua ja aloin kallistua enemmän tuon SUV suuntaan. Katselin kovasti Blazereita ja Broncoja, mutta sitten yht´äkkiä talvella tuli myyntiin RamCharger AW150 ja heti alkoi vanha Mopar-suola janottaa, varsinkin kun ne on huomattavasti harvemmassa kuin Chevyt ja Fordit.
Tammikuussa 2015 piti sitten RamCharger hakea kotiin, vaikkei se 70-luvulta ollutkaan vaan 80-lukua, mutta onhan siinä vielä kuitenkin 70-luvun henkeä ja Moparin vuosikymmeniä valmistettu vanha kunnon 318 kaasarikone.

Ainoaksi ongelmaksi jäi, että oston jälkeen rahat oli loppu ja laskuja iso pino, joten Probe piti laittaa myyntiin. Onneksi se meni kaupaksi heti helmikuussa.Dodge RamCharger Royal SE
Dodge RamCharger Royal SE Prospector Sport Utility Vehicle 1985
on Dodge RamChargerin toisen sukupolven mallistoa, jota tehtiin vuosina 1981 - 1993.

Auto on tuotu melko uutena v. 1985 Suomeen ja veroja välttääkseen rekisteröity ana tpp 57 pykälän nojalla 5-hengen pakettiautoksi

RamChargereiden Royal SE ja Prospector varustepakettien ansiosta auto on "Top of the line" mallisarjaa, joten listoja, koristeita ja hilpettä riittää joka lähtöön.

Kone on 318cid, laatikko trukki TF727 sift kitillä ja jakolaatikko NP208 (New Process). Takana Sure Grip 9 1/4 lukkoperä ja edessä Dana 44 CAD-alipainelukolla (Center Axle Disconnect).


keula

Veilä tässä mallissa on maskissa viimeistä kertaa tuo tiheämpi ristikko, joka on minusta paremman näköinen kuin vuonna 1986 tullut ristimaski.

Jollakin edellisellä omistajalla on ollut samantapaisia ajatuksia kuin minulla, kun keulakoristeen puolipässin tilalle on vaihdettu Dodgen 30-luvun pässikoriste (vrt. Dodge Adventurer).

Korotettuun alustaan on asennettu General Grabberin AP 32x11,5x15 tuumaiset renkaat, joten autoon tosiaan kivutaan kyytiin.

Rekkarista huomaa miksi auton lempinimi on Jimi, vaikkei se GMC Jimmy olekaan.


takasivu Koska autossa on Prospector varustepaketti, niin taka- ja sivulasit on vedetty todella tummaksi jo tehtaalla.
Aika kiva idea antaa sivuikkoiden kaartaa osaksi kattoa.
Myös autoa kiertävä ylempi listoitus kuuluu samaan pakettiin ja mahdollistaa rajauksen kaksivärimaalaukseen (Graphic Red/White). Auto on kuitenkin myöhemmin maalautettu yksiväriseksi ja listojen väliin on asennettu sitten teippaukset.

Vanteiksi on heitetty kevytkevyt versiot eli aluvanteet Gragarin keskiöllä. Pulttijako on yllättäen 5,5 tuumaa, kuten muinoin Imperialeissa.

Vuodesta 1981 lähtien ei enää RamChargereissa ollut irrotettavaa kattoa, joten takaluukku aukeaa kokonaisuudessaan ylös.

Joku on näköjään vielä kaivertanut listaan pässin kuvan ja onneksi vetokoukkuteline on tarpeeksi järeä, koska toisinaan vedossa on 1600kg hevosvoimia.

kojelauta

Kojelaudan puujäljitelmässä kattava määrä mittareita ja lämmityslaite-/ilmastointisäätimet ovat Moparien tapaan alipainetoimiset ja puhallinkin on neljänopeuksinen.

Tilttirattiputkessa näkyy vakionopeuden säädin ja kelloradion tilalle on heitetty Pioneerin radio.

Alkuperäisen ratin tilalle on asennettu joku punainen paksukehäinen tarvikeratti, joka tietysti synkkaa punaisen sisustan kanssa.

Itse heitin tuon sammuttimen tunnelin päälle, kun siinä näytti olevan reilusti tilaa.sisus

Sisus on kokopunainen ja alkuperäiset kangas/vinyyli erillispenkit on päällystetty 80-luvun Suomi tyyliin plyyshillä ja nuo ärsyttävät kovamuoviset "ovipahvit" ovat kovin heppoisen tuntuisia.

Keskikonsoli on aika kookas ja kyllä sinne kamaa mahtuukin.

Järkyttävän pitkä tuo nelivedon vaihdekeppi.

Plyyshiverhoiltu takapenkki on Suomessa tehty sillä sallitulla 5cm pehmusteella.
Puujäljitelmälistat yhdessä lattiamaton kanssa takatilassa antaa ylellisen vaikutelman. Ei heti uskoisi, että kyseessä on raakaan työhön tarkoitettu paku.


moottori

Koneena on tosiaan Mopen luotettava 318-pikkulohko kaksikurkkuisella Holleylla.
Optiomoottorina olisi saanut 360cid nelikurkkuisella.

Konehuoneessa on tallella vielä alkuperäinen pullotunkki ja tunkin vivut oikeassa etulokarissa, mutta toimivuutta en ole viitsinyt testata.

Onneksi autossa oli valmiina toimiva lohkolämmitin, joten sitä ei tarvitse asennella. Onhan se talvella kätevämpää, kun ei tarvitse kylmää konetta käynnistellä.

Ilmastointi ei enää toimi, kuten kuvastakin voi päätellä.

sisäkatto

Kattoverhoiluksi on vaihdettu napitettu plyyshi.

Katon takaosassa näyttää olevan myös ilmanvaihtoluukku.

takaosa

Tavarankuljetustila on vielä suhteellisen siisti, mutta kovaan käyttöön se joutuu, kun aletaan multa-, lannoite-, kaura- ym. säkkejä kuskaamaan.

Oikeassa kulmassa on vararenkaasta jäänyt kuvio, mutta tilaa vievänä sitä ei yleensä pidetä paikoillaan.


Valitut optiot:


PROSPECTOR PACKAGE III

Air conditioning, Aluminum ribbed road wheels (set of four), AM/FM stereo radio (electronically tuned with integral clock), CONVENIENCE PACKAGE (Ash receiver light, Glove box lock and light, Intermittent windshield wipers), Dual low-mount 6-inch by 9-inch mirrors, LE DECOR PACKAGE Exterior (Bright drip rail moldings, Bright grille with bright insert and bright headlight bezels, Halogen headlights, Bright liftgate applique panel, Bright liftgate upper and lower moldings, Bright taillight housing, Front fender Leaping Ram plaque "150 SE", Ram´s Head hood ornament) Interior (Bright door sill scuff plate, Center console, Color-keyed carpeting thoughout with underlayment, Color-keyed cowl side trim panels, Color-keyed door trim panels with cloth polster insert, assist trap and carpeting on lower door, Color-keyed rear side and liftgate inner trim panels with woodtone applique, Color-keyed spare tire cover, Deluxe cloth with vinyl trim high-back bucket seats, Folding rear bench seat in cloth with vinyl trim, Luxury steering wheel, Nameplate on instrument panel "Dodge SE-Engineered Ram Though", Woodtone applique on instrument panel bright trim and storage box), P235/75R15XL radial raised white letter tires, POWER CONVENIENCE PACKAGE (Power locks, Power windows), Speed control, Sunscreen glass, Two-Tone Paint PackageTekniikkafaktaa:


 • AKSELIVÄLI: 106" (269 cm)
 • PITUUS: 184,6" (469 cm)
 • LEVEYS: 79,5" (202 cm)
 • KORKEUS: 73,6" (187 cm)
 • OMAPAINO: 4085 lbs (1.853 kg)
 • KOKONAISPAINO: 5850 lbs (2.654 kg)
 • SISUS: puujäljitelmää, kankaiset erillispenkit
 • MOOTTORI: 318 cid (5,2 l), 145 hp net/3600 rpm
 • PORAUS: 3,91" x 3,31"
 • VÄÄNTÖ: 250 lb-ft/1600 rpm
 • PURISTUKSET: 9:1
 • VAIHTEISTO: TF-727, 3-vaihteinen + jakolaatikko NP208
 • TAKA-AKSELI: 9 1/4 lukolla, välitys 3.21:1
 • JOUSITUS: edessä ja takana lehtijouset 48" x 2,5" ja 52" x 2,5"
 • JARRUT: tehostetut, edessä levyt 11,75" x 1,25" ja takana rummut 11" x 2,5"
 • OHJAUS: tehostettu simpukka
 • BENSATANKKI: 34,9 gal (132 l)
 • VALMISTUSTEHDAS: Warren, Michigan